Kleine stappen of grote stappen?

Als ik klanten begeleid bij het oplossen van de rijangst heb ik allerlei tools tot mijn beschikking qua coaching. Ook tijdens het rijden zijn er allerlei mogelijkheden. Soms is de stap erg groot van rijden met mij ernaast naar alleen rijden in de eigen auto. Je moet weer op jezelf gaan vertrouwen en dan kan het zijn dat daar kleinere stapjes voor nodig zijn.

Een paar maanden geleden heb ik een klant gehad waarbij ik degene was die reed. Ik ging invoegen en uitvoegen op de snelweg en zei precies wat ik deed. Daarna reed ik de snelweg op en zei de klant wat ik moest doen. Toen dat goed ging is de klant zelf gaan rijden met mij ernaast. Als laatste stap ben ik achterin gaan zitten terwijl de klant reed. Ook het meerijden in de auto van de klant of achter de klant aanrijden zijn stappen die we kunnen toepassen. Zo hoef je niet in één keer van rijden met een instructeur naast je naar alleen rijden in je eigen auto. Hoe groot de stappen zijn, bepalen we samen. Wat werkt voor jou het beste? Grote stappen zijn super en meerdere kleine stappen zijn samen ook een grote stap!

Share this Post